štvrtok 18. júla 2013

Ukončí prostitúcia násilie na Blízkom východe?

Islam zakazuje mimomanželský sex; no duchovný v niekoľkých krajinách povzbudzujú mladé ženy, aby „podporovali“ bojovníkov za Islam. Podľa histórie však najúspešnejší dobyvatelia nikdy príliš nedôverovali prostitútkam. 

      Islamský zákon Sharia trestá predmanželský sex bičovaním, a neverníci sú kameňovaní. Sú k tomu potrebný štyria moslimský mužský svedkovia. Aj tak, veľa žien a dievčat padne za obeť prísnym zákonom. Nedávno však islamský duchovný vo viacerých krajinách, vrátane Sýrie a Egypta, udelili výnimku. Povolili takzvané “dočasné manželstvá”, aby dodali džihádistom povzbudenie a odvahu.

     Už od počiatku ľudstva, vojaci po bitke vyhľadávali spoločnosť žien. Možno sa islamský duchový inšpirovali históriou. No neunáhlil by som sa. Zbežne som prebehol praktiky u niekoľkých bojovných národov a zistil som, že najúspešnejší dobyvatelia nikdy príliš neholdovali prostitúcii.

       Podľa Wikipédie, prostitúcia bola veľmi rozšírená v celom Starovekom Grécku, ale takmer chýbala v Sparte. Ani Rimania neorganizovali “spoločnosť” pre svojich vojakov. Vikingské ženy mali významnejšie spoločenské postavenie, ako u väčšiny vtedajších národov a v Nórsku je prostitúcia stále ilegálna.                 Na druhej strane, armády ktoré využívali tento typ “pohostinnosti”, väčšinou neboli úspešné.“Western Princess” alebo “Yankee Whore” sú dve označenia juhokórejských žien, ktoré “podporovali” amerických vojakov počas občianskej vojny. Ako vieme, “Amíci” sa museli stiahnuť, rovnako ako z Vietnamu. Podľa niektorých zdrojov, nacisti nútili väzenkyne v koncentračných táboroch k prostitúcii. Nemusím dodávať kto vyhral druhú svetovú vojnu.

 Vyzerá to tak, že “dočasné manželstvá” povedú k porážke Islamu. Dúfajme, že to ukončí celú vlnu násilia na Blízkom východe.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára