štvrtok 19. septembra 2013

Kto vlastne maká v Google?


Prečo chce každý robiť v Google?
 Je to v pohode, ale obzerám sa po niečom lepšom, sa pomaly stáva zdvorilostnou frázou vždy, keď sa niekoho spýtate na prácu,  Zamestnanci E&Y by mohli povedať, že by chceli robiť v Google. Čo však povedia zamestnanci Google? Internetový vyhľadávač vedie v rebríčku najlepších zamestnávateľov už niekoľko rokov. 

Prečo majú všetci radi Google? Pravdepodobne z toho istého dôvodu ako Vianoce a svadby. Opýtajte sa Owena Wilsona. Pri každej zo spomínaných je aj malé úsilie odmenené, čo nás motivuje zúčastniť sa. Deti môžu ozdobiť vianočný stromček, staršie deti kúpiť niečo užitočné, ako napríklad novú elektrickú rúru. Podobne je to so svadobnými darmi. Ponúkneš pomocnú ruku a môžeš získať kopu sladkostí. Čo hľadajú dospelí na svadbe? Opýtajte sa Owena Wilsona. Je tu určitá paralela s Google, úsilie každého jednotlivca je odmenené vo forme voľného prístupu na firemné klzisko, zdravotnú starostlivosť, dovolenky, poukážky na jedlo, alebo príspevok na ďalšie vzdelávanie. 
     
Z toho istého dôvodu, prečo
radi chodíme na svatby
Otázka je, keď si všetci zamestnanci užívajú výhody, kto vlastne v tom Google maká? Povedal by som, že Larry Page a Sergey Bryn prišli s geniálnym nápadom ako zarobiť na jednoduchej veci. Každý potrebuje určitý druh informácii a Google vie všetko. (ak nie, konzultuje s Chuckom Norrisom) Trik je v tom, ako dostať job v Google. Uchádzač musí prejsť cez päť kôl pohovorov. Namiesto toho, ako sa posunúť na lepšiu pozíciu by sme mali začať rozmýšľať nad tým vlastnými prevratnými myšlienkami. Mal by som skúsiť nejakú vygoogliť.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára